1914 – en helt særlig Fort-lagret øl!

Nu kan Garderhøjfortet prale af at vi har vores helt egen øl!!!

“1914” markerer 100-året for Livgardens mobilisering til Sikringsstyrken, der blev indkaldt i forbindelse med 1. Verdenskrigs udbrud. Livgarden var indsat på Nordfronten – som Garderhøjfortet også er en del af – i 1914-15.  Øllen blev lavet som et samarbejde mellem Livgardens Historiske Samling, Anders Kissmeyer, Ebeltoft Gårdbryggeri og Garderhøjfortet.

Øllen er en helt særlig øl, som er brygget på en dansk ølgær, der var i brug i år 1914 – og som det er lykkedes at genoplive til dette projekt! “1914” er en “classic-type-øl” med karakter. Men opskriften, som blev lavet af Anders Kissmeyer og Peder Zacho Hansen er lavet helt specielt til dette projekt og der er lagt vægt på at den skal laves så historisk korrekt som muligt.

“1914”  blev brygget i maj på Ebeltoft Gårdbryggeri, som i “stilen” passer godt til tiden omkring 1914. Ebeltoft Gårdbryggeri repræsenterer desuden, med sin beliggenhed vest for Storebælt, det historiske privilegium, som Livgarden altid har haft, nemlig dét at kunne rekruttere i hele kongeriget. Der blev desuden tilsat et lokalt “nordisk” krydderi fra Ebeltoftegnen under brygningen. Brygningen foregik som et samarbejde mellem Anders Kissmeyer og Peder Zacho Hansen som er nogle af Danmarks pt. mest innovative brygmestre

I Juli blev “1914” transporteret til Garderhøjfortet, for at fort-lagres i brugte Chardonnay-hvidvins-træfade. Herefter blev den transporteret tilbage til Ebletoft for at blive flasket på gårdbryggeriet. Øllen blev lanceret ved Hærens 400 år jubilæum samt Garderhøjfortets Militærhistoriske show d. 6/9 og er en oplagt mandelgave eller tilføjelse til julebordet!

“1914” sælges kun 5 steder i landet hvoraf Garderhøjfortet er det ene. Kom gerne og køb en øl i butikken. Den koster 50 kr. for en 50 cl flaske.

Garderhøjfortets egen øl "1914"

Garderhøjfortets egen øl “1914”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *