Events

Kommende events på Garderhøjfortet


 


Spor efter Københavns Befæstning – en vandretur for historieinteressede

Vandretur i Krig og Fred
10. maj 2018
Rundt omkring i Gentofte Kommune er der mange spor efter Københavns Befæstning. Nu kan du lære deres historie at kende på en vandretur fra Garderhøjfortet til Klampenborg Station.

Tag med på en vandretur for historieinteresserede fra fra Garderhøjfortet via Ermelunden og Ordrup Krat til Klampenborg Station. Undervejs stopper vi ved de mest interessante fortidsminder og hører historien om Københavns Befæstning og den planlagte oversvømmelse af store områder omkring København. Turen er ca. 6 km lang og slutter ved Klampenborg Station.

Husk praktiske sko og tøj til vejret. Vi mødes på Garderhøjfortet kl. 15:30 og går herfra i samlet flok.

Turen varer fra 15:30 – 17:30

Pris: 35 kr. Billetter kan købes via linker hér.


Besøg Stevnsfortet

Krig+Fred i forårssæsonen sluttes af d. 14. juni 2018 kl. 9:45 – 16:30 med en spændende tur til Stevnsfortet med bustur og rundvisning på fortet inkluderet.

Under Den Kolde Krig var Stevnsfortet en vigtig brik i Danmarks og NATO’s forsvar. Halvøen Stevns ville ligge i allerforreste frontlinje, hvis der udbrød krig mellem øst og vest. Derfor byggede man Stevnsfortet, og i 40 år var man her døgnet rundt klar til krig. Jægersborg Bibliotek inviterer sammen med Garderhøjfortet og Gladsaxe Bibliotekerne på en bustur til Stevnsfortet, hvor vi på en guidet tur oplever det underjordiske fort, som det så ud dengang, krigen var tættest på.

Besøg Stevnsfortet med Jægersborg Bibliotek og Gladsaxe Hovedbibliotek

Bussen stopper på Jægersborg Bibliotek og Gladsaxe Hovedbibliotek på både ud- og hjemturen. Husk at markere hvilket sted du ønsker på-og afstigning når du køber billetter via linket her på siden.

OBS! Husk madpakke og godt tøj (der er omkring 10 grader under jorden) samt godt fodtøj, da vi skal gå omkring 3 km. på rundvisningen.

Det er desværre ikke muligt at have kørestole med på turen.

Tilmelding senest torsdag d. 24. maj. En billet koster 150 kr. og kan købes via linket her.


Børnejazz: Carl Quist Møller & Thomas Sandberg – rejsende i rytmegøgl og røverhistorier

Børnejazz

Foto: Pernille Kaalund

Søndag d. 8. juli kl. 12.00. Indtager Carl og Thomas Garderhøjfortet med en levende og sjov børnejazz koncert. Hvor alle de to herrers evner og talenter kommer i spil.

Der vil blive leget, tegnet, klovnet og trommet og mon ikke der sniger sig et par løgnehistorier ind på en humoristisk bund af gøgl, ballade, rytmer og remser i spandevis.