Første Verdenskrig – en meget fleksibel affære

18:30

8. november 2018

Kom til foredrag med historiker Kåre Johannesen, hvor der tages fat i nakken på en række af de mest sejlivede og udbredte myter og misforståelser i vores billede af 1. Verdenskrig, mens vi forsøger at komme lidt nærmere, hvad der egentlig hændte dengang!

Første Verdenskrig – en meget fleksibel affære

Første verdenskrig

Kåre Johannesen

Historie er hukommelse. Og hukommelsen er som bekendt ikke altid lige troværdig.

Vores kollektive billede af den Første Verdenskrig 1914-18 er slet ikke så homogen og enslydende, som de fleste af os går rundt og tror; benhårde fakta lader sig selvfølgelig ikke ændre, men alligevel findes der mange forskellige – og ofte modstridende – versioner af krigen. I foredraget tager historiker Kåre Johannesen fat i nakken på en række af de mest sejlivede og udbredte myter og misforståelser, og forsøger at komme lidt nærmere, hvad der egentlig hændte dengang!

Kåre Johannesen er blandt andet kendt fra Historiequizzen og tv-programmet ”Rejsen til Vestfronten”. I 2006 modtog han Ole Haslunds Kunstnerfonds hædersgave for sin formidlingsindsats på Trelleborg og på Middelaldercentret. Du kan læse meget mere om Kåre Johannesen på han hjemmeside kaarejohannessen.dk

Arrangementet starter kl 18:30
Entré: 60 kr.

Køb billetter her