Kommende events på Garderhøjfortet

Kommende events på Garderhøjfortet


 

Kjeld Hillingsø: En koldkriger taler ud

Kjeld Hillingsø: En koldkriger taler ud
Hvor tæt var vi på, at den kolde krig blev varm? Hvad indeholdt Warszawapagtens angrebsplaner mod Danmark?
Hør om dette og meget mere, når Kjeld Hillingsø gæster Garderhøjfortet 8. februar 2018

Den pensionerede generalløjtnant Kjeld Hillingsø sad i toppen af det danske militær og Nato frem til afslutningen på den kolde krig. I dette foredrag fortæller han om trusselsbilledet i tiden og hvordan det var at være ansat centralt i forsvaret i denne periode. Hvor tæt var vi på, at den kolde krig blev varm? Hvad indeholdt Warszawapagtens angrebsplaner mod Danmark og hvordan påvirkede det familielivet at leve med en viden, som man ikke kunne dele med sine nærmeste?

Arrangementet varer fra 18:3020:00

Entré: 60 kr. Billetter købes via linket hér.


Spor efter Københavns Befæstning – en vandretur for historieinteressede

Vandretur i Krig og Fred
10. maj 2018
Rundt omkring i Gentofte Kommune er der mange spor efter Københavns Befæstning. Nu kan du lære deres historie at kende på en vandretur fra Garderhøjfortet til Klampenborg Station.

Tag med på en vandretur for historieinteresserede fra fra Garderhøjfortet via Ermelunden og Ordrup Krat til Klampenborg Station. Undervejs stopper vi ved de mest interessante fortidsminder og hører historien om Københavns Befæstning og den planlagte oversvømmelse af store områder omkring København. Turen er ca. 6 km lang og slutter ved Klampenborg Station.

Husk praktiske sko og tøj til vejret. Vi mødes på Garderhøjfortet kl. 15:30 og går herfra i samlet flok.

Turen varer fra 15:30 – 17:30

Pris: 35 kr. Billetter kan købes via linker hér.


Besøg Stevnsfortet

Krig+Fred i forårssæsonen sluttes af d. 14. juni 2018 kl. 9:45 – 16:30 med en spændende tur til Stevnsfortet med bustur og rundvisning på fortet inkluderet.

Under Den Kolde Krig var Stevnsfortet en vigtig brik i Danmarks og NATO’s forsvar. Halvøen Stevns ville ligge i allerforreste frontlinje, hvis der udbrød krig mellem øst og vest. Derfor byggede man Stevnsfortet, og i 40 år var man her døgnet rundt klar til krig. Jægersborg Bibliotek inviterer sammen med Garderhøjfortet og Gladsaxe Bibliotekerne på en bustur til Stevnsfortet, hvor vi på en guidet tur oplever det underjordiske fort, som det så ud dengang, krigen var tættest på.

Besøg Stevnsfortet med Jægersborg Bibliotek og Gladsaxe Hovedbibliotek

Bussen stopper på Jægersborg Bibliotek og Gladsaxe Hovedbibliotek på både ud- og hjemturen. Husk at markere hvilket sted du ønsker på-og afstigning når du køber billetter via linket her på siden.

OBS! Husk madpakke og godt tøj (der er omkring 10 grader under jorden) samt godt fodtøj, da vi skal gå omkring 3 km. på rundvisningen.

Det er desværre ikke muligt at have kørestole med på turen.

Tilmelding senest torsdag d. 24. maj. En billet koster 150 kr. og kan købes via linket her.