Kommende events på Garderhøjfortet

Kommende events på Garderhøjfortet

Garderhøjfortet arrangerer løbende events på fortet. Det kan være alt fra foredrag til rollespil og koncerter. Kontakt os gerne hvis du har et forslag til et event! I samarbejde med Jægersborg Bibliotek har vi en løbende foredragsrække med temaet Krig og Fred. Du kan se mere om foredragene her.

 

Foredrag: Den spanske syge – sikringsstyrkens største fjende

20. september 2018 kl. 18.30

Spanske syge
Den store dræber for soldaterne i sikringsstyrken var ikke granater, men derimod Den Spanske Syge, der hærgede i 1918.

 

I Danmark døde op mod 18.000 mennesker, hvoraf mange var soldater, der havde været indkaldt til sikringsstyrken på Københavns befæstning. Hør forfatter Hans Trier, som netop har udgivet bogen Angst og Engle – Den spanske syge i Danmark, fortælle om den største medicinske katastrofe i flere århundreder. I pausen vil der være mulighed for at besøge Garderhøjfortets nye særudstilling om Militær Medicin, og der bliver serveret en portion suppe fra fortets brændekomfur. Hans Trier er cand.mag. i historie og speciallæge i samfundsmedicin. I sin karriere som ansat ved Statens Serum Institut og som embedslæge har han deltaget i bekæmpelsen af epidemier på lokalt og nationalt niveau. Han har skrevet en række artikler om medicinens historie og om forebyggelse af smitsomme sygdomme.

Gratis. Husk tilmelding.

Gentoftenatten

28. september 2018 kl. 17.00-22.30

 

 

 

 

 

 

 

Soldaterliv, kanoner, matematiske mysterier og gode historier. Garderhøjfortet slår dørene op til en aften for hele familien. Hele aftenen kan I se fortets nye udstilling Sanitetstjenesten 1848-1920 og gå med på omvisning, bl.a. til det store kanontårn. Frem til kl. 21 er der suppe fra det brændefyrede feltkøkken.

Garderhøjfortets nye særudstilling om forsvarets sanitetstjeneste fra 1848-1920 åbner d. 20/9. Udstillingen indeholder uddrag fra Militærmedicinsk Museums store samling af originale genstande fra perioden. Se blandt andet en original sanitetskasse fra 1864, en operationsscene fra felten og dioramaet om slaget ved Isted i 1848.

Læs hele programmet her.

Befæstningens dag

30. september 2018 kl. 10-16

sortkrudtets

Kanonaffyring

 

 

 

 

 

 

 

Traditionen tro arrangerer Garderhøjfortet sammen med Garderhøjfortets venner Befæstningens dag den sidste søndag i september. Denne dag er der gratis adgang til Garderhøjfortet, løbende rundvisninger, musik ved Hjemmeværnets musikkorps, besøg af de flotte brandbiler fra Gentofte Brandmuseum og meget mere. Som noget helt særligt affyrer vi fortets kanoner kl. 12.00!!

Se programmet her.

Efterårsferie for krudtugler og kanonkonger

13. oktober til 21. oktober alle dage fra 10.30-16.00

SFO

Foto: Sohl

 

 

 

 

 

 

 

I efterårsferien byder Garderhøjfortet på et BRAG af en oplevelse! Børn og barnlige sjæle indbydes til at komme og træne som soldat ved fortet ligesom sikringsstyrken gjorde det under 1. Verdenskrig. De skal lære at affyre kanonerne, blive stærke og smidige og sende vigtige morsebeskeder. Der vil være aktiviteter for alle aldre og løbende rundvisninger i kanontårnet. Man kan let kombinere besøget på Garderhøjfortet med en tur i Ermelunden i den flotte efterårs natur.

Læs mere om efterårsferiens aktiviteter her.

Halloween

3. november 2018 kl. 15-18.30

 

 

 

 

 

 

 

I samarbejde med Soroptimisterne i Gentofte arrangerer Garderhøjfortet halloween lørdag den 3. november fra klokken 15.00 til 18.30.

Gå en skræmmende tur i terrænet eller gennem de mørke lange gange på infanterikasernen.

Der vil være både skræk og rædsel for både store og små, når rollespillerne folder sig ud. Der vil blive uddelt diplomer til modige børn og voksne. Til arrangementer vil der være suppe til alle. Kaffe og kage kan købes til en god pris.