Kommende events på Garderhøjfortet

Kommende events på Garderhøjfortet

Garderhøjfortet arrangerer løbende events på fortet. Det kan være alt fra foredrag til rollespil og koncerter. Kontakt os gerne hvis du har et forslag til et event! I samarbejde med Jægersborg Bibliotek har vi en løbende foredragsrække med temaet Krig og Fred. Du kan se mere om foredragene her.

Sortkrudtets historie – Få fortællingen og hør braget!

sortkrudtets events

 

 

 

 

 

Klavs Flittner og Ulrik Sørige fra foreningen Sjællandske Sortkrudtskytter fortæller om sortkrudtets historie. Bliv klogere på, hvornår man begyndte at bruge sortkrudt, hvordan det har været brugt gennem tiden og meget mere. Efter foredraget vil medlemmer af Sjællandske Sortkrudtskytter demonstrere våben fra tiden omkring 1848 samt deres en meter lange salutkanon. Derefter vil der være en sjælden lejlighed til at opleve når fortets 2 store kanoner blive affyret! Foredraget egner sig til både børn og voksne, så tag gerne børn eller børnebørn med.

Køb billetter her.

Foredrag: Den spanske syge – sikringsstyrkens største fjende

20. september 2018 kl. 18.30

Spanske syge
Den store dræber for soldaterne i sikringsstyrken var ikke granater, men derimod Den Spanske Syge, der hærgede i 1918.

 

I Danmark døde op mod 18.000 mennesker, hvoraf mange var soldater, der havde været indkaldt til sikringsstyrken på Københavns befæstning. Hør forfatter Hans Trier, som netop har udgivet bogen Angst og Engle – Den spanske syge i Danmark, fortælle om den største medicinske katastrofe i flere århundreder. I pausen vil der være mulighed for at besøge Garderhøjfortets nye særudstilling om Militær Medicin, og der bliver serveret en portion suppe fra fortets brændekomfur. Hans Trier er cand.mag. i historie og speciallæge i samfundsmedicin. I sin karriere som ansat ved Statens Serum Institut og som embedslæge har han deltaget i bekæmpelsen af epidemier på lokalt og nationalt niveau. Han har skrevet en række artikler om medicinens historie og om forebyggelse af smitsomme sygdomme.

Gratis. Husk tilmelding.