Julehygge på Garderhøjfortet

Julehygge på Garderhøjfortet

Julen i 1914 gik over i historien som den jul hvor de menige soldater pludselig trodsede alle befalinger og valgte at holde Julefred. Samtidig sad de danske soldater på Garderhøjfortet og frygtede hvad fremtiden ville bringe. Ville Københavns Befæstning mon skulle tages i brug? Og hvad ville der så ske med deres familie som boede ubeskyttet i Jylland? På Garderhøjfortet kan gæsterne mellem jul og nytår høre mere om julefreden og gå på jagt efter nisser i fortets gange.

Jul på garderhøjfortet

Jul på Garderhøjfortet

 

 

 

 

 

 

 

 

Op til jul, samt mellem jul og nytår inviterer Garderhøjfortet til julehygge for hele familien. Her vil der være mulighed for at klippe gammeldags julepynt, skrive julekort med pen og blæk, finde drillenisser og meget mere.

Der findes flere billeder af soldater der holder jul på forterne i Københavns Befæstning. På dem kan man se at de gik rigtig meget op i at pynte forterne fint op til jul. I det hele taget blev der dengang brugt rigtig meget tid på at lave fint pynt til juletræet. Ideerne kom blandt andet fra familiejournalen og fra klippeark man kunne købe. Mange af dem er sjældne nu, men det er lykkedes os at få fat i en hel del forskellige klippeark så gæsterne kan komme og lave julepynt ligesom i 1914.

Julehygge

Besøg Garderhøjfortet og kom i julestemning

Man kan også gå på jagt på fortet efter drillenisserne der har stjålet telegrafistens morsebeskeder,  skrive julekort med pen og blæk, høre julehistorier i Fortchefens kvarter og lave små ”stånisser” til julebordet. De fleste tror at kravlenisserne blev opfundet af Bramming i 1947. Men inden da var der også små papnisser, der blev sat op rundt omkring i hjemmet. De hed bare ikke kravlenisser og havde en lille træfod i stedet for papfoden som vi kender dem nu.

Der er juleaktiviteter på Garderhøjfortet i alle weekender fra d. 2/12-30/12 samt d. 22/12 og d. 26-29/12. Fortet har lukket d. 23-25/12 samt d. 31/12 og 1/1.

 
Jul

Every day from 2. december 2017 to 30. december 2017 10.30-16.00

Op til jul inviterer Garderhøjfortet til julehygge.

Kom og klip gammeldags julepynt, skriv julekort med pen og blæk, find drillenisser mm.