skip to Main Content
Aktiviteter i vinterferien

Lørdag d. 11.2. – søndag d. 19.2.

  • Hverdage: 11:00 – 15:00
  • Weekend: 10:30 – 16:00
  • Entre:
    Voksne: 80 kr
    Børn: 40 kr
  • Rundvisninger:
    Familievenlige rundvisninger i det store kanontårn løbende hver dag.
    Hver dag kl. 12:00 kan man komme på en lang rundvisning i hele fortet.

Kommende arrangementer på Garderhøjfortet

laer-foerstehjaelp

Aktiviteter i vinterferien på Garderhøjfortet

Kom væk fra den kolde vinterluft og få en oplevelse udover det sædvanlige på Garderhøjfortet. Prøv kræfter med en soldaterbog om sanitetstjenesten, lær førstehjælp, se dig omkring i den interaktive udstilling eller gå med på en familievenlig rundvisning i det store To-kanon tårn.

Garderhøjfortet har gjort noget ekstra ud af vore aktiviteter i vinterferien. Vi byder feriens gæster velkommen med både en særudstilling og med aktiviteter til børn og barnlige sjæle. Gæsterne udstyres med en soldaterbog, som giver dem mulighed for at prøve kræfter med forskellige opgaver som sanitetssoldater – bl.a. at skulle operere kugler ud af en soldats ben, klare sig igennem forhindringsbanen med en båre eller lære mere om sårpleje og stabilt sideleje.

Særudstilling om Kvindekanonerne

Vores nyeste særudstilling fortæller historien om de kvinder der kæmpede for forsvar, fred og valgret i slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet.

Indsamlingen til kvindekanonerne blev startet i 1882. Der blev indsamlet ca. 80.000 kr. (Ca. 600.000 kr. i 2022) fra ca. 20.000 danske borgere. Det var især håndværker- og købmandskoner, gårdmands- og husmandskoner, arbejdersker, tjenestepiger, lærerinder, enker, dameskrædderinder og sypiger, samt enkelte læge-, sagfører- og embedsmandsfruer. Det var således ikke de velhavende, der især gav penge til kanonerne. For pengene indkøbte man 8 kanoner hos Krupp i Essen. Torsdag den 5. februar 1885 modtog kong Chr. IX på Amalienborg en deputation af 7 kvinder med Louise Fenger i spidsen, klar til at overgive de 8 nyindkøbte kanoner.
Fra den 11. til den 13. februar 1885 blev kanonerne udstillet for offentligheden i ”Edskapellet” i Tøjhuset. I de 3 dage, udstillingen varede, blev den set af ca. 10.000 besøgende på trods af, at der kun var åbent 2 timer dagligt.
Kanonerne blev efterfølgende placeret på Christiansholms batteri i østre og vestre kvindebatteri med 4 stk. i hver. Christiansholms batteri ligger i Klampenborg og indgik som en del af Nordfronten af Københavns Befæstning.

 

Back To Top