Befæstningens dag på

Garderhøjfortet

garderhojbg.jpg

Folkekøkken, Historisk orienteringsløb og meget mere

Søndag d. 21 september byder vi velkommen til Befæstningens dag på Garderhøjfortet. Denne dag vil der være aktiviteter for alle aldre – lige fra orienteringsløb for børn til fremvisning af antikke brandbiler.

Som noget helt særligt, byder vi i samarbejde med Golden Days, på folkekøkken med Gullash og særlige Ansac småkager.

Garderhøjfortets venner arrangerer denne dag loppemarked og musik ved hjemmeværnsorkesteret.

Derudover er der naturligvis åbent i fortet – der denne dag åbner dørene gratis for alle der har lyst til at opleve fortets udstillinger. Snyd ikke dig selv for en guidet tur i kanontårnet hvor du selv kan få lov til at prøve at dreje det 100 tons tunge tårn rundt.

Arrangementet er en del af Historiens Dage i Gentofte, som koordineres af Lokalhistorisk arkiv i samarbejde med kulturinstitutionerne i Gentofte Kommune og Golden Days. Historiens Dage i Gentofte er støttet af Kulturpuljen i Gentofte Kommune.

Program

10.00-16.00:

Kom og besøg Garderhøjfortet og oplev hvordan det var at være soldat på fortet under 1. verdenskrig. Der vil løbende være rundvisninger i kanontårnet hvor man kan se de store kanoner og selv prøve at dreje det 100 tons tunge kanontårn rundt. Som en særlig tilføjelse til udstillingerne vil der være en uniforms og våbenudstilling i fortet. OBS: Gratis adgang!

10.00 -16.00

Loppemarked  på Fortets område

10.00 – 16.00

Gentofte Brandmuseum viser deres antikke brandbiler frem.

11.00-15.00:

Historisk orienteringsløb for hele familien. Test dine evner som soldat på de udfordrende missioner på Garderhøjfortet og forsvar dit fædreland: Brug kanonkugler, send besked med kode, læg en forbinding, hav orden i oppakningen og løb stærkt! Hold sendes af sted løbende.

Varighed ca. 1 time. Pris: 50 kr. for voksne og 25 kr for børn

Billetter kan købes på gentofte.billetto.dk eller på dagen.

Historisk orienteringsløb for børn

Historisk orienteringsløb for børn

11.00-15.00:

Alle er inviteret med, når vi vækker ”Folkekøkkenet anno 1917” til live og fyrer op i gullaschkanonen – tidens nødberedskab – og serverer en nærende portion gullasch, mens der bliver fortalt lokale historier om gullaschbaroner, rationeringsmærker og byttebørs.

Pris: 30 kr. for en skål gullasch – 50 kr. for gullasch, anzac-småkage og kaffe

12.00 – 13.00

Hjemmeværnsorkesteret spiller musik.