Foråret er kommet!!!

Og med det en række helligdage, som udgør oplagte muligheder for at komme på besøg på Garderhøjfortet i foråret og opleve Danmarks bedst gemte fort. I bededagsferien, 1. maj, pinseferien, Grundlovsdag og til Kr. Himmelfart, er der hver dag kl. 12 ekstraordinært mulighed for at få en rundvisning på hele fortet. Rundvisningen foregår både i strubekasernen, som rummer 11 forskellige kanon- og observationstårne og i Infanterikasernen, som almindeligvis ikke er åben for publikum. Desuden vil der være sjove soldateraktiviteter for hele familien. Kom og træn som soldaterne gjorde det i 1915, byg mure af sandsække, træn smidighed i gymnastiksalen og drej det 100 tons store kanontårn rundt. Der er god mulighed for, at alle i familien får overstået dagens træning og får en lærerig oplevelse med i købet!

Planlæg dit besøg - www.Garderhojfort.dk

Tag gerne madpakken med!

Fortets udstillinger er lavet af Experimentarium og giver mulighed for at gæster i alle aldre kan opleve hvordan det var at være soldat på fortet under 1. verdenskrig. Udstillingerne er interaktive og gæsterne kan selv prøve at træne som soldaterne på fortet gjorde det. Garderhøjfortet har åbent alle dage i forårets ferier fra 10.30-16.00. Så kom og besøg os d. 27/04-29/04,01/05, 10/05-13/05, 19/05-21/05 samt 05/06. Tag gerne madpakkerne med og spis dem i fortets spisesal eller på det grønne område omkring fortet, hvor man også er velkommen til at spille rundbold eller andre hyggelige familiespil.

foråret

 

 

 

 

Orienteringsløb – Tag på en tidsrejse tilbage til Garderhøjfortet anno 1915

Find vej i Garderhøjfortet anno 1915 er en tur gennem historien om Garderhøjfortet og den planlagte oversvømmelse af Ermelunden. Der er 9 poster man skal rundt til og ruten kan tages såvel med start ved Garderhøjfortet (A) som med start ved Ermelunden (B). Posterne er markeret på kortet i turfolderen som du kan printe fra siden her. Turen er ca. 2 km lang.

Download gratis app’en TravelTales og start turen Garderhøjfort anno 1915 (A eller B). Hver post byder via app’en på en fortælling der bringer dig med tilbage til 1915. Mød bl.a. kommandanten, korttegneren, soldaten og den bekymrede nabokone. Historien starter automatisk når du finder start-posten. Orienteringsløbet er oplagt til en familietur her i foråret hvor Ermelunden er fuld af anemoner. Det kan løbes eller vandres når som helst uafhængigt af Garderhøjfortets åbningstider!

Påskeferie