Garderhøjfortet har gode sommerferie oplevelser til al slags sommervejr!

Den danske sommerferie er lunefuld men frygt ikke! Garderhøjfortet rummer oplevelser til al slags vejr. I sommerferien vil fortet være fyldt med aktiviteter for både store og små. Lige fra soldaterudfordringer for krudtuglerne til rundvisninger for kanonkongerne.

2 krudtugler klar til at skyde regnen ned!

2 krudtugler klar til at skyde regnen ned!

Indgangen fra Jægersborgvej ser ikke ud af meget. 2 røde flag er den eneste indikation af at den lange allé fører til andet end det omkringliggende villakvarter. Men bevæger man sig ned af alleen står man pludselig på et stort grønt område og hvis man tør liste sig længere frem bryder det kæmpe fort op ad jorden. Garderhøjfortet blev først åbnet for offentligheden i 2013 og mange har derfor ikke opdaget dets eksistens, men det satser leder, Kristine Adler-Nissen stærkt på at ændre: ”Sidste sommer var der mange der ikke besøgte fortet fordi de troede at det var et koldt, mørkt, fugtigt sted. Men Garderhøjfortet er faktisk det perfekte sted at opholde sig i sommerferien! Når det regner er der lunt og tørt i fortet og når solen skinner kan man nyde de smukke udendørs omgivelser og så trække ind i fortets udstillinger og spise en is, når det bliver for varmt.”

sommerferie

Fortets udstillinger er interaktive og lader gæsterne prøve soldaterlivet anno 1915 på egen krop. Men der er også store oplevelser for voksne der gerne vil dykke mere ned i fortets historie, arkitektur eller skyts. Hver dag kl. 12.00 vil der være en åben rundvisning for de der vil høre mere om fortets historie. Rundvisningen varer en time og er gratis når entréen er betalt – der er et begrænset antal pladser der fordeles efter først til mølle princippet på dagen.

sommerferie

Garderhøjfortet har en særlig udfordring til børnefamilier der besøger fortet. De får udleveret en soldaterbog der kun kan udfyldes, hvis de klarer forskellige opgaver rundt omkring på fortet. De skal bevise at de er opmærksomme, kan sende kodede beskeder, har styr på oppakningen, kan ramme med kanonkuglerne og meget mere.

Garderhøjfortet har åbent alle dage i skoleferien fra kl. 10.30-16.00. Sommerferieaktiviteterne kører fra d. 30. juni til d. 12. august.