Mit navn det står med…

Hold påskeferie på Garderhøjfortet når vi byder på mysteriet om gækkebrevet, hyggelig æggepyntning og rundvisninger for hele familien. Garderhøjfortet har åbent i hele påskeferien, alle dage fra 10.30-16.

Ægget har siden hedensk tid stået for frugtbarhed og forår og er et kendt symbol på påsken. Det er en fast tradition at male æg til påske og i gamle dage brugte man ofte de malede påskeæg til lege. Denne tradition tager Garderhøjfortet op i påskeferien, hvor man kan komme og male sine egne æg.

Påskeferie

En anden tradition som Garderhøjfortet også har været nødt til at tage op i år er Gækkebrevet. Vi har nemlig modtaget et mystisk gækkebrev, som vi har brug for hjælp til at tyde, så vi håber meget på at vi får besøg at nogle hjælpsomme, kloge børn i påsken!

De, der gerne vil høre mere om Garderhøjfortets historie, kan hver dag kl. 12.00 komme på en rundvisning i både strubekasernen, som rummer 11 forskellige kanon- og observationstårne og i Infanterikasernen, som normalt ikke er åben for publikum. En gang i timen er det desuden muligt at komme på en guidet rundvisning i fortets største kanontårn hvor børn og voksne kan få lov til selv at prøve at skubbe det 100 tons tunge tårn i stilling.

påskeferien

Orienteringsløb – Tag på en tidsrejse tilbage til Garderhøjfortet anno 1915

Find vej i Garderhøjfortet anno 1915 er en tur gennem historien om Garderhøjfortet og den planlagte oversvømmelse af Ermelunden. Der er 9 poster man skal rundt til og ruten kan tages såvel med start ved Garderhøjfortet (A) som med start ved Ermelunden (B). Posterne er markeret på kortet i turfolderen som du kan printe fra siden her. Turen er ca. 2 km lang.

Download gratis app’en TravelTales og start turen Garderhøjfort anno 1915 (A eller B). Hver post byder via app’en på en fortælling der bringer dig med tilbage til 1915. Mød bl.a. kommandanten, korttegneren, soldaten og den bekymrede nabokone. Historien starter automatisk når du finder start-posten. Orienteringsløbet kan løbes eller vandres når som helst uafhængigt af Garderhøjfortets åbningstider!

Påskeferie