Skip to content

Besøg Garderhøjfortet med Børnehaven

– oplagt for storebørnsgruppen!

Kom på besøg på Garderhøjfortet med børnehaven!

Børnene indrulleres som soldater på fortet og skal i løbet af besøget træne ligesom soldaterne på fortet gjorde det for 100 år siden. De skal træne smidighed og styrke i gymnastiksalen, lære at affyre kanonerne i den rigtige retning, marchere i fortets lange gange og prøve at se, om de ved fælles hjælp kan skubbe den 100 tons tunge store kanon i pansertårnet rundt.

Forløbet er oplagt som træning i at tage på tur og arbejder med emner som samarbejde, kommunikation, simpel talforståelse og idræt.

EN KANON OPLEVELSE!!!

Pædagogiske læreplaner:

 • Kulturelle udtryksformer og værdier
 • Sociale kompetencer
 • Krop og bevægelse

 

Book dit forløb på garderhojfortet@gentofte.dk eller Tlf: 39611734

Lærervejledning

Børnene får et indblik i, hvad fortet er for et sted og, hvordan soldaterne levede, mens de boede her.

Gennem dialog lærer de, hvad de forskellige soldater havde af arbejdsopgaver og så skal de selv prøve kræfter med en række opgaver og udfordringer.

Børnene må meget gerne vide, at det er et museum, de skal besøge, derfor vil der være ting, man ikke må røre ved eller skal være forsigtige med.

De skal også vide, at der er rum, hvor man må lege, pille og undersøge alt det, man har lyst til.

Hvis der er flere en 12 børn, vil de i løbet af forløbet skulle fordeles i to grupper. Den ene gruppe får en rundvisning i kanontårnet, mens den anden gruppe laver aktiviteter i selve fortet.
Underviseren fortæller om aktiviteterne inden han/hun går på rundvisning. En pædagog laver så aktiviteterne med den gruppe, som ikke er på tur.
Det kan være lettest, hvis de er opdelt på forhånd.

 1. Vi starter i et af Garderhøjfortets grupperum. Her får børnene en introduktion til fortet og de soldater, der boede her. Her får de også deres uniform bestående af en kasket og en vest.
 2. De skal nu lære eksercits og at marchere.
 3. Efter en tur gennem fortet, skal børnene prøve nogle aktiviteter: De skal klare en forhindringsbane i gymnastikrummet, prøve at affyre legekanonen og skrive brev hjem til mor og far med blæk.
 4. Bagefter kommer de på rundvisning i kanontårnet. Hvis der er mere end 12 børn, vil de i stedet blive delt i 2 grupper, som skiftevis er i tårnet og laver aktiviteter.
 5. Samling og afslutning i samme rum, som forløbet startede i.

Praktiske oplysninger

 • Målgruppe: Børnehave
 • Varighed: 1 time
 • Pris: 35 DKK pr. barn (dog mindst 350 DKK).

I er velkomne til at medbringe madpakker som kan spises i fortets spisesal eller på det store udendørs areal omkring fortet.

Book en tid online i skemaet herunder.
I er også velkomne til at ringe på tlf: 39611734 eller sende os en mail: garderhojfortet@gentofte.dk

Back To Top