Skip to content

Rundvisning på Garderhøjfortet

Få det hele med – book en rundvisning

På den fulde rundvisning kommer vi rundt på hele fortets område og får alle de historiske detaljer med. Vi ser selvfølgelig også det drejelige pansertårn, og efter ønske går vi også på opdagelse i den glemte infanterikasserne.

Rundvisningen er velegnet både til større grupper og til jer, der bare er nysgerrige.

Garderhøjfortets historie

Historien om Garderhøjfortet er helt særlig, fordi fortet er bygget for penge, som blev indsamlet blandt den Danske befolkning. Denne og mange andre historier om fortets historie får I på rundvisningen rundt i fortet.

Pansertårnet – 100 tons, 360 grader

Kom op i Garderhøjfortets to-kanontårn, der var top moderne teknologi, da det blev bygget i 1892. Dygtige smede har gjort kanontårnet i to etager fuldt funktionsdygtigt. Oplev hvordan det 100 tons tunge tårn kan drejes 360 grader og indstilles mod de mål, der var vigtige for forsvaret af befæstningen. Mærk hvor hårdt det er at dreje tårnet i stilling og at indstille kanonernes vinkel med de hydrauliske pumper. Fornem stemningen under den 22 cm tykke jernkuppel, der skulle forsvare soldaterne mod fjendens granater og se ammunitionselevatoren, der gav soldaterne mulighed for at hejse de næsten 40 kilo tunge granater op til kanonerne fra ammunitionsdepoterne.

To-kanon-tårnet er kun tilgængeligt via rundvisninger. Den almindelige entré inkluderer vores korte rundvisning i det store kanontårn.

Foto til venstre: Garderhøjfortet, Foto til højre: Garderhøjfortet

Infanterikasernen

Skulle der være et ønske om det, kan I på rundvisningen komme ind og se fortets Infanterikaserne. Her boede de infanterister (fodfolk), der skulle bemande det store oversvømmelsessystem omkring København. Infanterikasernen er kun tilgængelig på rundvisninger.

Kanonerne

Garderhøjfortet har 9 kanontårne og 2 observationstårne. På rundvisningen kommer du rundt på fortet og får fortællingen om alle de forskellige typer kanoner, der var på fortet. Nogle af tårnene er tilgængelige, mens andre desværre ikke er mulige at komme op i.

Praktiske oplysninger

  • Aldersgruppe: alle kan deltage. To-kanontårnet er dog kun tilgængeligt via en vindeltrappe.
  • Aktivitet: ca. 1 time
  • Pris: 500,- ex entré
  • Antal deltagere: Max 22 personer (hvis I er flere, kan vi lave flere rundvisninger på én gang)
  • Sprog: Rundvisning på dansk eller engelsk.
  • Spørgsmål: ring til fortet på 39611734 eller 28351457 eller send en mail til garderhojfortet@gentofte.dk

Få det hele med – book en rundvisning

Kombinér en rundvisning på fortet med en teambuilding eller en guidet vandretur i Ermelunden:

Særarrangementer

Vi laver også gerne særarrangementer, som er tilpasset netop jeres ønsker.
Kontakt os på email eller ring til os og få et godt tilbud.

Back To Top