Skip to content

Natureventyr for små børn

Før eller efter I besøger selve fortet, kan I prøve det hyggelige Natureventyr: ´Jagten på Venskabsstenen´, der foregår rundt om Garderhøjfortet. Det er gratis og nemt. Eventyret handler om en lille Ræv og en lille Grævling som sammen skal finde venskabsstenen for at deres familier kan blive gode venner igen. Undervejs bliver børnene sat i gang med små opgaver.

Eventyraktiviteten henvender sig blandt andet til bedsteforældre med børnebørn og børnefamilier med børn mellem 3 og 9 år. Barnevogne kan sagtens være med – undtagen gennem et lille stykke skov, men her kan I nemt gå udenom. I ender ved fortets gamle port, der er åben i weekender og ferieperioder. I er meget velkomne til at komme ind og opleve fortet. Proceduren er enkel:

 1. Download appen ´Natureventyr´ til din telefon.
 2. Vælg turen, ´Jagten på venskabsstenen´.
 3. Start turen ved ´Kommandantens bolig´ ovenfor fortet.
 4. Følg gps-ens vejledning og løs opgaverne undervejs.

Læs mere om turen her: natureventyr.nu/eventyr/jagten-paa-venskabsstenen/

Idéen til Natureventyr opstod på en skovtur præget af trætte børneben tilbage i september 2018. På denne skovtur endte en spontan fantasifuld fortælling med at drive ungerne rundt på ruten, og ved hjemkomsten var idéen til Natureventyr blevet til. Natureventyr har en mission om at få endnu flere børn og voksne ud på eventyr i naturen. Til det formål er der udviklet en app med gåture med opgaver og eventyr. Der er i øjeblikket over 170 eventyr i app’en og der udvikles hele tiden nye.

Praktiske oplysninger

 • Aldersgruppe: Børn fra 3-9 år og deres familier
 • Aktivitet: Sæt en time af til turen.
 • Distance: 1,6 km
 • Pris: Gratis
 • Sprog: Dansk
 • PRAKTISK – inden turen:
  Du/ I skal downloade app’en Natureventyr til Android eller iPhone. I app’en kan I finde eventyret “Jagten på Venskabsstenen” ved Garderhøjfortet. Mobilens batteri skal være opladt når I tager på tur
 • Projektet er blevet til i samarbejde mellem Gentofte Kommune og Natureventyr.

Kombinér en tur på natureventyr med en rundvisning på fortet eller et besøg i fortets udstillinger:

Særarrangementer

Vi laver også gerne særarrangementer, som er tilpasset netop jeres ønsker.
Kontakt os på email eller ring til os og få et godt tilbud.

Back To Top