Skip to content
Foredrag: Østersøen - truslen mod Danmark

Dato: D. 7. Februar 2024

Tid: 18:30 – 20:30

Praktisk information:
Tid: 18:30 – 20:30
Pris: 80 kr.

Kommende arrangementer på Garderhøjfortet

Østersøen

Foredrag ved Niels Jensen om Østersøen

Danmarks beliggenhed som Østersøens Lås har gennem århundreder været – og er stadig – et sikkerhedsproblem for kongeriget Danmark. En trussel, der siden Ruslands invasion af Ukraine den 24. februar 2022 er blevet skræmmende nærværende også for de to hidtil erklærede neutrale nationer Finland og Sverige, som i juni 2022 søgte om optagelse i NATO.

Tidligere efterretningsofficer i det danske forsvar under Den kolde Krig Niels Jensen vil i sit foredrag onsdag den 7. februar 2024 kl. 18.30 fortælle om denne trussel.

Niels Jensen er uddannet reserveofficer i Flyvevåbnet (Flyverløjtnant af 2. Grad af Reserven) og ved Hærens Specialskole.

Hans baggrund som taktisk efterretningsofficer i 1970’erne og 1980’erne har ledt til en specialisering i den hemmelige russiske kortlægning af Danmark under Den kolde Krig og tiden, der fulgte. Han har skrevet mere end 40 bøger non-fiction og er nu foredragsholder om Danmarks nyere historie – især Den kolde Krig. Niels Jensen har i sit civile liv arbejdet som dagbladsjournalist og forfatter i mere end 40 år.

Foredraget bygger på en del hidtil hemmelig holdt materiale fra Central Intelligence Agency, Forsvarets Efterretningstjeneste og kilder i Sverige og Baltikum. Med udgangspunkt i den historiske stadige trussel mod Danmark som ”dørvogter” ved de danske stræder Øresund, Storebælt og Lillebælt.

Praktisk information:

Tid: 18:30 – 20:30

Pris: 80 kr.
Køb billet her: www.place2book.com
Se fortets andre events her: Kommende events
[/vc_column][/vc_row]
Back To Top