Skip to content
Guidet vandretur i Ermelunden

Søndag den 14. maj 2023

  • kl. 15:00-17.30

Foredrag

  • Pris: 70,-
  • Billet: book billet her
  • Sted: Garderhøjfortet
  • Spørgsmål: ring til fortet på 39611734 eller 28351457 eller send en mail til garderhojfortet@gentofte.dk

Kommende arrangementer på Garderhøjfortet

Guidet vandretur i Ermelunden

Guidet vandretur i Ermelunden

Kom med på en guidet vandretur i Ermelunden fra Garderhøjfortet til Klampenborg station. Undervejs får du den spændende fortælling om alle de batterier, kanonstillinger og dæmninger, vi passerer.

Byggeriet af oversvømmelsesanlægget tog sin begyndelse i slutningen af 1880’erne. Fra Furesøen kunne soldaterne via dæmninger og stemmeværker føre mange millioner kubikmeter vand ud til Øresund ved Klampenborg og ned til Utterslev mose. Således planlagde man at danne en stor voldgrav omkring 2 af Københavns sider. En voldgrav, der kunne afskære fjenden fra byen. Sammen med den Nordre befæstning, Vestvolden, Søforterne og stillingerne på Amager var København således ganske godt beskyttet efter datiden behov.

Du får historien om det store oversvømmelsesanlæg, der var planlagt rundt omkring København, og ser mange de gemte dele af Københavns Befæstning, som stadig findes i området. Hverken dæmninger eller stemmeværker virker dog længere og de fleste ligger godt skjult ved forskellige veje, i kældre, tæt på Galopbanen og på Bakkens parkeringsplads.

Turen slutter ved Klampenborg Station, der var endepunktet for den nordre del af oversvømmelsen. Den oprindelige Dæmning 5 blev flyttet længere sydpå da stationen skulle anlægges.

Vandreturen er åben for alle. Vi gør dog opmærksom på, at turen er ca. 6 km lang, og en del af ruten er på mindre skovstier. Derfor er den er ikke egnet for dårligt gående.

OBS. Vandreturen kl. 15.00 er udsolgt. Derfor har vi valgt at lave en ekstra tur kl. 13.00-15.30. Billetter til denne tur kan bookes her: Book billetter

[/vc_column][/vc_row]
Back To Top