Skip to content
Krigsspillet - et redskab til krigshistorisk indsigt og læring

Torsdag den 8. juni 2023

  • kl. 17-22

Krigsspillet – et redskab til krigshistorisk indsigt

  • Pris: 35,-
  • Billet: Book billet her
  • Sted: Garderhøjfortet
  • Spørgsmål: ring til fortet på 39611734 eller 28351457 eller send en mail til garderhojfortet@gentofte.dk

Kommende arrangementer på Garderhøjfortet

Amerikansk borgerkrig.

Krigsspillet – et redskab til krigshistorisk indsigt

Arrangementet er opdelt i to dele:
Del 1: kl. 17.00 – 18.00. Oplæg om Krigsspillet – et redskab til krigshistorisk indsigt og læring?
Del 2: kl. 18.00-22.00. Krigsspil med mulighed for deltagelse. Prøv at spille et krigsspil om den Amerikanske Borgerkrig.

Cand.mag. i historie og russisk Martin Cleemann Rasmussen vil i aftenens første del holde et oplæg omkring krigsspillet, dets historie, dets muligheder og begrænsninger som krigshistorisk læringsredskab for civile og militære. Krigsspil har oprindelig været brugt til uddannelse af stabsofficerer, men har med tiden også udviklet sig til en ”hobby” i bredere kredse. Martin Cleemann Rasmussen vil stille skarpt på en række spørgsmål. Hvilke typer af krigsspil findes der og hvad er et krigsspil egentlig? Hvad kan krigsspillet tilbyde som redskab til indsigt i krigshistorien og ikke mindst i dag? Endelig: Hvor er brugen af krigsspil på vej hen i fremtiden?

I aftenens Del 2 er der mulighed for at overvære et demonstrationsspil med udgangspunkt i Den amerikanske Borgerkrig (1861-1865). Krigsspillet vil fokusere på det taktiske niveau og deltagerne vil skulle træffe taktiske beslutninger og gennemføre historiske manøvrer og ildkamp i krigsspillet med refleksion og læring undervejs.

Der vil være indlagt pause undervejs, hvor deltagerne evt. kan nyde medbragt mad. Der er mulighed for at købe drikkevarer i fortets butik.

Back To Top