Skip to content
Salutering på Garderhøjfortet

Kl. 12:00

  • Pris: Det er gratis at se kanonaffyringen. Det er muligt at besøge fortets udstillinger enten før eller efter affyringen mod alm. entré.

Kommende arrangementer på Garderhøjfortet

GAR Kanon 0808 (002)

Salutering på Garderhøjfortet

Garderhøjfortets kanonlaug har påny fået lov til at affyre vores to-kanon den sidste søndag i hver måned gennem resten af 2024. Kanonlauget arbejder med vedligeholdelse, betjening og salutskydning med fortets kanoner efter anvisning fra fortets ledelse.

Kanonlauget er åbent for nye medlemmer og man er altid velkommen til at komme på en af laugets arbejdsdage og prøve at være med. Lauget mødes hver den sidste onsdag i måneden kl. 16.30, undtagen i juni og juli. Læs mere om kanonlauget her.

Kanonen brager løs kl. 12.00 på følgende datoer:

Søndag d. 28. januar
Søndag d. 25. februar
Søndag d. 31. marts
Søndag d. 28. april
Søndag d. 26. maj
Søndag d. 30. juni
Søndag d. 28. juli
Søndag d. 25. august
Søndag d. 29. september
Søndag d. 27. oktober
Søndag d. 24. november
Søndag d. 29. december

Det er fortets 15 cm 2-kanon der skal affyres. Kanonen er fortets største og indtil videre den eneste, der virker. Der skydes med ½ kg løst krudt, hvilket stadig giver 128 decibel under kuplen og 80 decibel på volden rundt om fortet. Derfor har kanonlauget naturligvis høreværn og ørepropper på. Efter affyringen er det muligt at få en rundvisning i tårnet, hvis man betaler entré.

Læs mere om fortets to-kanon her.

Back To Top